Маніпуляція як стратегія комуніканта-егоїста - Мельник, Олена Миколаївна; Melnyk, Olena M. (Міжнародний гуманітарний університет, 2017)
У статті проаналізовано маніпулятивну стратегію, якою послуговується комунікант-егоїст під час комунікативної інтеракції. Розглянуто тактики, які залучає комунікант-егоїст: персуазивну тактику, тактику створення позитивного соціального обличчя, тактику тиску, тактику гри на знижування, тактику хитрування, тактику підлещування й тактику емоційного шантажу. The article deals with a manipulative strategy used by a communicant-egotist in communicative interaction. Egotists involve such tactics as, a persuasive tactic, a tactic of creating positive social face, a tactic of pressure, a self-estimation lowering tactic, a ruse tactic, a flattering tactic and an emotional blackmail tactic.
Manipulation as a communicant-egotist’s strategy
Keywords: маніпулятивна стратегія; тактика; комунікант-егоїст; прихований вплив; manipulative strategy; tactic; communicant-egotist; hidden influence.; 811.111’24’367:7.026.1