Інтерактивні симуляції, як засіб формування предметної географічної компетенції - Кутецька, Вероніка Дмитрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У випускна кваліфікаційній роботі проаналізовано теоретичні погляди щодо суті предметної географічної компетенції та географічної компетентності, а також сутності інтерактивних симуляцій та їх ролі у навчальному процесі. Окрема увага приділена перевагам та недолікам застосування методу симуляції в освітньому середовищі. Окремим розділом проаналізовано платформи з інтерактивними симуляціями, які можна використовувати на уроках географії, їх технічні можливості та практичність використання. Перелічено приклади інтерактивних симуляцій, розміщених на платформах. Ефективність використання інтерактивних симуляцій у формуванні предметних географічних компетенцій у магістерській роботі досліджено через аналіз інтерактивних симуляцій, з наведеними оригінальними назвами, посиланнями, у вигляді QR-коду, описами, прикладами сформованих предметних географічних компетенцій, а також переліком класів, розділів та тем відповідно до навчальних програм. Додатково розроблено конспекти для уроків географії у 6–9 класах із прикладами застосування інтерактивних симуляцій.
Keywords: інтерактивні симуляції; предметна географічна компетенція; освітні технології; уроки географії; шкільна географічна освіта; методи, платформи