Особливості формування «острову тепла» над містом Нововолинськ та шляхи оптимізації мікрокліматичних змін - Стельмах, Валентина Юріївна; Нетробчук, Ірина Марківна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2023)
Статтю присвячено проблемі утворення та розвитку міського «острова тепла» у місті Нововолинськ. Досліджено кліматичні особливості міста Нововолинськ та проведено ряд вимірювань температурних показників та вологості у центрі міста Нововолинськ та на околицях міста у селі Стара Лішня для того, щоб експериментально визначити різницю температур між містом та передмістям, а також для виявлення ступеня впливу різних видів антропогенної діяльності. Насамкінець нами було розроблено ряд рекомендацій щодо оптимізації теплових аномалій у місті Нововолинськ.
Keywords: острів тепла; мікроклімат міста; теплові аномалії; теплове забруднення; температурні показники; 551.584.5(477.82)