Обліково-аналітичне забезпечення доходів і витрат операційної діяльності підприємства - Лебедь, Катерина Вадимівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В роботі з’ясовано, що ефективність діяльності підприємств безпосередньо залежить від того, як вони управляють своїми доходами та витратами, особливо в контексті операційної діяльності. Визначено сутність доходів і витрат операційної діяльності підприємства, наведено склад та класифікацію доходів і витрат операційної діяльності та обґрунтовано нормативно-правові документи, шо регулюють питання обліку доходів і витрат операційної діяльності підприємства. Проведено аналіз виробництва нетканих текстильних матеріалів і виробів з них в Україні. З’ясували, що ринок виробництва нетканих текстильних матеріалів і виробів з них є перспективним, оскільки цей сегмент має високий попит у різних сферах, таких як медичний, автомобільний, будівельний, пакувальний та побутовий сектор. Дослідили діяльність промислового підприємства та середовище його функціонування. Проаналізовано особливості обліку доході і витрати операційної діяльності досліджуваного підприємства. В роботі запропоновано шляхи удосконалення обліково-аналітичного забезпечення доходів і витрат операційної діяльності підприємства та визначено можливості і перспективи впровадження на підприємстві хмарної ERP-системи Odoo. Наукова новизна дослідження полягає в набутті подальшого розвитку таких понять як доходи і витрати операційної діяльності підприємства, удосконаленні їх класифікації та шляхів підвищення ефективності обліково-аналітичного забезпечення доходів і витрат операційної діяльності. Практичне значення полягає в тому, що сформульовані висновки та розроблені рекомендації можуть бути використані на промисловому підприємстві для покращення обліково-аналітичного забезпечення доходів і витрат операційної діяльності підприємства.
Keywords: доходи; витрати; операційна діяльність; облік доходів і витрат; класифікація доходів і витрат; оптимізація витрат