Вітчизняні та зарубіжні дослідження українського визвольного руху на Волині у роки Другої світової війни. - Ленартович, Олег Юрійович; Lenartovych, Oleg (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
В статті зроблено спробу аналізу вітчизняної історіографії присвяченої дослідженню українського визвольного руху на Волині в роки Другої світової війни. Зроблено спробу визначити загальний стан розробки проблеми, окреслити коло малодосліджених питань, визначити нові методологічні підходи сучасних істориків у цій царині. In the article the attempt of analysis of domestic historiography of devoted is done to research of the Ukrainian liberation movement on Volini in the years of Second world war. An attempt to define the common state of development of problem, outline the circle of scantily explored questions, define new methodological approaches of modern historians in this area is done.
Domestic and foreign researches of the Ukrainian libertation ovement are on Volini in the years of Second world war.
Keywords: дослідження; історіографія; методика; Волинь; історія; research; historiography; method; Volin'; history