Суфіксальні деривати в українській археологічній терміносистемі - Локайчук, Світлана; Lokaychuk, S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто суфіксальні деривати, які функціонують в українській археологічній науці як самостійні одиниці номінації спеціальних понять. Ви- ділено й проаналізовано словотвірні типи суфіксального способу термінотво- рення, з’ясовано продуктивність словотвірних моделей.
Suffixal Derivatives in Ukrainian Archaeological Terminological
Keywords: археологічна терміносистема; номінативні одиниці; термінотворення; словотвірний тип