Українська мала проза кінця ХІХ - початку ХХ століття у французькому літературному контексті - Яцків, Наталія; Yatskiv, Nataliia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті розглядається рецепція малої прози західноукраїнських письменників кінця ХІХ – початку ХХ ст. у французькій періодиці та літературознавстві, наводяться маловідомі переклади творів і критичні відгуки французьких й українських учених стосовно творчості українських письменників. In the article the reception of the Ukrainian small prose of the end of the 19th – beginning of the 20th centuries in the French periodical and literary studies are investigated. It is presented not much known translations and critical reviews of the French and Ukrainian scholars concerning the creativity of the Ukrainian prose-writers.
The Ukrainian Small Prose of the End of the 19th – Beginning of the 20th Centuries in the French Literary Context
Keywords: контекст; context; переклади; translations; модернізм; modernism; психологізм; psychologism; національна самобутність; national originality