Методичні вказівки щодо виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Основи GNSS-вимірювань» - Расюн, Віктор Леонідович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У виданні розкриваються зміст, порядок і методика виконання описово-розрахункових робіт із курсу «Основи GNSS-вимірювань». Викладено такі основні питання: системи координат в супутниковій геодезії та їх взаємне перетворення, шкали часу, перетворення Хельмерта, обрахунок елементів орбіти ШСЗ за двома геоцентричними положеннями. Розв’язання робіт ілюструється числовими прикладами та наведено відповідні алгоритми. Для студентів, аспірантів спеціальності 193 – «Геодезія та землеустрій» вищих учбових закладів.
Keywords: супутникова геодезія; GNSS-технології; 528.02.072