Оцінка психофізіологічного статусу дітей із вадами зору віком 7–17 років - Дичко, В.; Флєгонтова, В.; Дичко, Д.; Гаврилін, В.; Пікінер, Д.; Макарец, В.; Акімова, Н.; Ахременко, І.; Dychko, V.; Flegontova, V.; Dychko, D.; Gavrilin, V.; et al. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
До сьгодні дослідження індивідуальних особливостей; психофізіологічного статусу дітей із вадами зору проводилися переважно на обмеженому контингенті випробовуваних, досліджувались окремі особи певних вікових груп, що не давало змоги цілісно представити патофізіологічні особливості. Тому актуальною є роз-робка ефективних методів комплексної фізичної реабілітації дітей із вадами зору, що обумовлює необхідність проведення валідної діагностики стану з оцінкою початкового рівня фізичного розвитку дитини й ступеня порушення функції. У статті представлені результати оцінки психофізіологічного статусу у 216 дітей із порушеннями зору віком 7–17 років на підставі використання сучасних апаратних комп’ютерних комплексів психодіагностичних тестів під впливом розробленого комплексу реабілітаційних заходів. що дало змогу встановити значні порушення рухових функцій. Flegontova, Danil Dychko, Vitaliy Gavrilin, Dmitriy Pikiner, Natalia Akimova, Vitaliy Makarec, Irina Akhremenko. Evaluation of Psycho-physiological Status of Visually Impaired Children Aged 7–17. Until today researches of specific features and psycho-physiological status of children with violations of sight were generally carried out on the limited contingent, individuals of certain age groups that didn’t allow to present pathophysiological features completely were mainly investigated. Therefore development of effective methods of complex physical rehabilitation of children with violations of sight which causes need of carrying out valid diagnostics of condition with an assessment of initial level of physical development of the child and extent of violation of function is actual. In article there are presented the results of an assessment of the psycho-physiological status of 216 children with sight violations in the age of 7-17, on the basis of usage of modern hardware computer complexes of psycho-troubleshooting tests under the influence of the developed complex of rehabilitation actions that allowed to establish considerable violations of impellent functions.
Evaluation of Psycho-physiological Status of Visually Impaired Children Aged 7–17.
Keywords: сліпі та слабкозорі діти; сліпі та слабкозорі діти; психомоторні функції; blind and bad-sighted children; psychophysiological status; psychomotor functions