Туристичні ресурси України - Трофімук-Кирилова, Тетяна Михайлівна; Trofimuk-Kyrylova, Tetiana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Туристичні ресурси України» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін підготовки магістрів за спеціальністю 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», освітньою програмою «Музеєзнавство, пам’яткознавство, культурний туризм» і спрямована на вивчення студентами: основних схем туристичного районування території України; туристичного потенціалу України в цілому та окремих її регіонів; структури та сучасного рівня використання наявних туристичних ресурсів у сфері туристично-екскурсійного обслуговування й особливостей проведення їх оцінки; проблем та перспектив розвитку вітчизняної туристичної індустрії як однієї із важливих галузей національної економіки.
Keywords: програма навчальної дисципліни; туристичні ресурси України; географічні аспекти формування туристичних ресурсів України; природно-рекреаційні туристичні ресурси України; історико-культурні туристичні ресурси України; інформаційні та інформаційно-віртуальні туристичні ресурси; музеї; туристично-рекреаційний потенціал регіону; туристично-рекреаційне районування; тур; алгоритм проектування туристичних маршрутів