Методика використання ігор на уроках англійської мови для розвитку мовленнєвих навичок учнів Нової української школи - Шамрило, Вікторія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена теоретичному обґрунтуванню та практичній реалізації методики використання ігор на уроках англійської мови для розвитку мовленнєвих навичок учнів НУШ. У першому розділі «Теоретичний аналіз використання ігор на уроках англійської мови для розвитку мовленнєвих навичок учнів НУШ» розглянуто значення ігор у навчанні англійської мови, встановлено особливості розвитку мовленнєвих навичок за принципами, визначеними умовами Нової Української Школи. Другий розділ «Методика використання ігор на уроках англійської мови для розвитку мовленнєвої комунікації в умовах НУШ» присвячено вибору методів та інструментів для емпіричного дослідження та опису педагогічного експерименту. У третьому розділі «Практичні аспекти використання ігор на уроках англійської мови в НУШ» розроблено ігри для розвитку мовленнєвих навичок, запропоновано уроки із використанням авторських ігор, а також узагальнено результати педагогічного експерименту. Загалом, цей розділ продемонстрував, що інтеграція ігор в освітній процес є потужним інструментом для формування ефективної освітньої практики. У висновках до кожного розділу систематизовано та оцінено отримані результати, вказано на їхнє значення для практичного застосування в освітньому процесі та внесок в область методики викладання англійської мови. Загальні висновки роботи підкреслюють важливість використання дидактичних ігор на уроках англійської мови для розвитку мовленнєвих навичок учнів НУШ.
Keywords: іншомовна компетенція; ігровий метод; дидактична гра; методи навчання; методика викладання англійської мови