Застосування програмних засобів створення динамічних моделей для інноваційної взаємодії при вивченні курсу математики - Нарихнюк, Наталія; Корнелюк, Віктор; Селюк, Павло (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті йдеться про впровадження педагогічних програмних засобів навчання у контекстімодернізації системи освіти України. Здійснюється аналіз поняття «педагогічні програмні засобинавчання», а також спроба його узагальнення та уточнення. Обґрунтовується доцільність використання педагогічних програмних засобів для інноваційної взаємодії у процесі вивчення курсу математики. Досліджується комплект електронних програм Gran (Gran1, Gran-2D, Gran-3D) та обґрунтовується доцільність їх використання на заняттях алгебри та початків аналізу і геометрії. Toarticle deals with the introduction of pedagogical teaching aids in the context of the modernization of the education system of Ukraine. An analysis is carried out of the concept of pedagogical software teaching aids, as well as the breakdown of its generalization and refinement. The advisability of using pedagogical software tools for innovative interaction in the course of studying the course of mathematics is substantiated. A set of electronicprograms Gran (Gran1, Gran-2D, Gran-3D) is explored and the advisability of their use in classes of algebraand the principles of analysisand geometry is substantiated.
Keywords: педагогічні програмні засоби; електронні програми Gran; графічний аналіз функції; математика; інноваційні технології