Тема втрати нерухомих об’єктів культурної спадщини України під час російсько-української війни 2022–2023 рр. в інформаційному просторі зарубіжних країн - Дмитренко, Алла Адамівна (Інститут історії України НАН України, 2024)
Розглянуто висвітлення теми втрат нерухомих об’єктів культурної спадщини України під час Великої війни в інформаційною просторі зарубіжних країн. Проаналізовані публікації в інтернет-виданнях одинадцяти країн: Польщі, Литви, Чехії, Угорщини, Німеччини, Франції, Італії, Швеції, Англії, США та Бразилії
Keywords: культурна спадщина; російсько-українська війна; руйнування культурної спадщини; міжнародні організації (ЮНЕСКО, «Блакитний щит»)