Диференціація геополітичного положення регіонів та його значення для розробки стратегій розвитку - Бобровицькиий, А. В.; Bobrovytskyi, A. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Геополітичне положення регіонів є складовою частиною географічного положення країни. В іпублікації розглянуто районування регіонів країни відповідно до їх геополітичного положення. Розглянуто такі характеристики категорії геополітичного положення, як динамічність у часі, залежність від використання потенціалу регіонів та значення для розвитку країни як суб’єкта світового економічного простору та учасника формування світового економічного порядку. The geopolitical location of the region is part of the geographicl location of the country. This publication deals with zoning regions according to their geopolitical position. Consider characteristics such categories as dynamic geopolitical position at the time, depending on the use of regional potential and importance for development, as the subject of the world economic space and the formation of the world's economic order.
Differentiation Geopolitical Location of the Region and Its Importance for the Development of Strategies
Keywords: геополітичне положення; світовий економічний простір; світовий економічний порядок; регіон; geopolitical location; the global economic environment; global economic order; region