Вплив екстремальних умов діяльності на психологічний стан дзюдоїстів - Бейгул, Ігор; Beygul, Igor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті розглянуто, як екстремальні умови підготовчої й змагальної діяльності впливають на психологічний стан дзюдоїстів. Проведено порівняння показників нервово-психологічної стійкості та рівня емпатії під час тренувальної та під час змагальної діяльності дзюдоїстів. Показано, що екстраверсія та нейротизм – фактори, від яких залежить психологічна резистентність особи. Відобразили, як особливості впливу спортивної кваліфікації наших дзюдоїстів, які були досліджені, та умов тренувального й змагального періодів на співвідношення екстраверсії та нейротизму. In the article it is examined how extreme conditions of preparatory and sports activities influence psychological condition of judoists. It was conducted the comparison of neuropsychic firmness and empathy level during training and sports activities of judoists. It was shown that extraversion and neurotism are the factors on which personality’s psychological resistance are depending. It was reflected how peculiarities of influence of judoists sports qualification who were studied and influence of conditions of training and competitive periods on correlation of extraversion and neurotism.
Influence of Extreme Activities Conditions on Psychological Condition of Judoists
Keywords: екстремальні умови; дзюдоїсти; нервово-психологічна стійкість; емпатія; екстраверсія; нейротизм; extreme conditions; judoists; neuropsychic firmness; empathy; extraversion; neurotism