European perspective: сучасні виклики та можливості для України - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Олійник, Даниїла Іллівна; Кошкаров, Степан Андрійович; Ніжний, Даніїл Артемович; Оліх, Леся Анатоліївна; Горбач, Людмила Миколаївна; Тихомирова, Євгенія Борисівна; Барський, Юрій Миколайович; Павліха, Наталія Володимирівна; Хомюк, Наталія Леонідівна; Корнелюк, Ольга Антонівна; Карпчук, Наталія Петрівна; et al. (Вежа-Друк, 2023)
У монографії розкрито стратегічні аспекти євроінтеграційного розвитку з фокусом на інклюзивному та смарт підходах, зеленій трансформації, сталому розвитку промисловості та сільських територій, а також вплив економічної турбулентності на Україну та Європейський Союз. Розглянуто інституцій та інструментів інклюзивного розвитку ЄС, роль цифрових технологій та інноваційної екосистеми підприємств. Досліджено досвід ЄС у зеленій економіці. Розкрито зміст стратегічних комунікацій Європейського Союзу в умовах конфлікту з росією, а також вплив економічної турбулентності на фінансові ринки Польщі, ЄС та інших країн світу. Здіснено аналіз економічного відновлення та зростання української економіки. Монографія має значний потенціал для наукових досліджень та реалізації практичних рекомендацій щодо європейської інтеграції та сталого розвитку України. Видання призначене для науковців, представників різних академічних дисциплін, докторантів, аспірантів, студентів й усіх зацікавлених в глибокому розумінні сучасних викликів та можливостей, повʼязаних з євроінтеграційними процесами та сталим розвитком.
Keywords: інклюзивний розвиток; європейський досвід; цифрові технології; дидзиталізація; інновації; екосистема підприємства; підприємництво; зелена економіка; зелена трансформація; Європейський зелений курс; кліматична дипломатія; європейська інтеграція; сталий розвиток; сталий розвиток промисловості; стратегія сталого розвитку промисловості; розвиток промисловості; промислова стратегія; циркулярна економіка; деревообробна промисловість; сталий розвиток деревообробної промисловості; інновації у деревообробній промисловості; інноваційні підходи; сталий розвиток транспорту; транспортна сфера; бізнес-моделі сталого розвитку; управління сталим розвитком; сталий розвиток сільських територій; економічний розвиток; стратегічні комунікації; турбулентність; фінансові ринки; економічне відновлення; 339.92(477)