Загальна характеристика етногеографічного положення Волинської області у міжвоєнний період (1919-1939рр.) - Слащук, Андрій Миколайович; Лівик, Мар`яна Романівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Етногеографічне положення на перехресті розселення кількох народів, взаємоперекриття етнічних територій та утворення етноконтактних зон на території, периферійне розміщення у складі великих держав (Галицько-Волинської держави, Литовського князівства, Польського королівства, Російської імперії, Речі Посполитої Польської, СРСР, України), різні політичні обставини зумовлювали значні міграційні та колонізаційні процеси на території сучасної Волинської області. Кожна держава, до складу якої входила територія Волині, суттєво впливала на зміну національної структури населення.
Keywords: етнографія; Волинське воєводство; міжвоєнний період; населення; 911.373