Інвестиційні платформи та краундфандинг як інструменти залучення капіталу в українські проєкти на фінансовому ринку України - Борисюк, Олена Володимирівна; Курагеу, Ярослав Георгійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Інвестиційні платформи та краудфандинг стають дедалі важливішими інструментами залучення капіталу для українських проєктів. В умовах обмеженого доступу до традиційних джерел фінансування, особливо для малого та середнього бізнесу, інноваційні підходи до акумулювання коштів набувають особливого значення. Краудфандинг, як форма колективного фінансування через онлайн-платформи, дозволяє підприємцям, стартапам і соціальним ініціативам залучати кошти від широкої аудиторії інвесторів та донорів, мінімізуючи залежність від банків та венчурних фондів. Метою дослідження є аналіз можливостей використання інвестиційних платформ і краудфандингу для залучення капіталу в українські проєкти.
Keywords: інвестицій; інвестиційні платформи; краудфандинг; залучення капіталу; фінансові інструменти; 004.738.5:330.322