Геронтопсихологія - Кордунова, Наталія Олександрівна; Kordunova, Nataliia O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Як навчальна дисципліна курс «Геронтопсихологія» передбачає ознайомлення студентів з основними закономірностями розвитку людини похилого віку, з постарінням населення як демографічним процесом зі всіма його соціальними наслідками; із різноманітністю соціальних, психологічних, медичних та ін. проблем людей похилого віку; з особливостями адаптації до пенсійного періоду життя; з обсягом та можливостями трудової діяльності у похилому віці, у тому числі інтелектуальної та творчої; із використанням залишкових фізичних та інтелектуальних здібностей і низкою інших соціально- психологічних та морально-етичних проблем людей похилого віку. Видання містить матеріали щодо структури робочої програми вибіркової навчальної дисципліни «Геронтопсихологія». У робочій програмі вибіркової навчальної дисципліни «Геронтопсихологія» висвітлюються основні закономірності розвитку людини похилого віку. Рекомендовано студентам−магістрам факультету психології спеціальності «Психологія».
Keywords: геронтопсихологія; психологія старості