Структурно-семантичний аналіз прізвищ жителів Ківерцівського району Волинської області - Скорук, Ірина; Случик, Андрій (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано прізвища жителів Ківерцівського району Волинської області (зафіксовані у 12 населених пунктах). За твірними основами прізвища розподілено на лексико-семантичні групи відповідно до основних джерел їх творення: власні особові імена; назви осіб за походженням і місцем проживання; назви осіб за соціальною належністю та родом заняття; назви осіб за індивідуальними ознаками. Наведені та проаналізовані прізвища зберігають у собі інформацію для нащадків про різноманітні історичні та суспільно-економічні процеси в житті українського народу.
Keywords: антропонім; прізвище; власні особові назви; лексико-семантичні групи