Історія і методологія документознавства - Гаврилюк, Світлана Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Освітній компонент «Історія і методологія документознавства» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін підготовки магістрів за спеціальністю 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», освітньо-професійною програмою «Інформаційна, документно-аналітична діяльність» і спрямований на вивчення здобувачами вищої освіти: історії створення різних видів документів, починаючи від найдавніших часів і завершуючи ХХІ ст.; еволюції документації; чинників, що визначали зміни видового складу документів, їх форми; процесів, пов’язаних з організацією документообігу в конкретний історичний період. Освітній компонент допоможе зрозуміти і засвоїти місце і роль документів у житті суспільств різних епох, пізнати закономірності еволюції різних типів документів. Увага приділятиметься методології документознавства, методам і принципам документознавчих досліджень.
Keywords: історії створення різних видів документів; зміни видового складу документів; організацією документообігу в конкретний історичний період