Теоретичне обґрунтування факторів розвитку релігійно-паломницького туризму - Патійчук, Віктор Олексійович; Patiichuk, Viktor O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Узагальнено поняття «фактор розвитку туристичної індустрії» та «фактор розміщення продуктивних сил». Указано на відмінності в трактуванні й обгрунтуванні поняття «фактор розвитку релігійно-паломницького туризму». Виокремлено головні групи факторів, які впливають на розвиток та функціонування релігійно-паломницького туризму. Показано специфіку факторів розвитку релігійно-паломницького туризму й розкрито їх відмінності від інших факторів економічно-господарської та туристичної діяльності населення. Досліджено основні групи фактори розвитку й функціонування релігійно-паломницького туризму. Вивчено вплив головних факторів на процеси релігійно-туристичного обслуговування населення. Виокремлено групи факторів за якістю та силою впливу на розвиток релігійно-туристичного обслуговування. Проаналізовано головні стимуляційні й обмежувальні фактори для розвитку релігійно-паломницького туризму в Україні та наведено їх практичні приклади.

The concept of «factor of development of tourist industry» and «factor of placing of productive forces» are generalized. It is indicated on differences in the interpretation and justification of the concept of «factor of development of religious-pilgrimage tourism». The main groups of factors that influence the development and functioning of religious-pilgrimage tourism are highlighted. The specifics of the factors of development of religious-pilgrimage tourism are shown and their differences from other factors of economic-economic and tourist activity of the population are revealed. The main groups of factors of development and functioning of religious-pilgrimage tourism are investigated. The influence of the main factors on the processes of religious and tourist services of the population is studied. The groups of factors by the quality and influence on the development of religious tourism services are identified. The main stimulating and limiting factors for the development of religious-pilgrimage tourism in Ukraine are analyzed and their practical examples are presented.
Theoretical Substantiation of the Factors of the Development of Religious-Pilgrimage Tourism
Keywords: релігійно-паломницький туризм; паломництво; фактори розвитку релігійно-паломницького туризму; обмежувальні фактори; стимуляційні фактори; релігійно-паломницькі потоки; religious-pilgrimage tourism; pilgrimage; factors of development of religious-pilgrimage tourism; limiting factors; stimulating factors; religious-pilgrimage flows