Кліматичні передумови формування поверхневого стоку у межах Копачівської ТГ Волинської області. - Нетробчук, Ірина Марківна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Стельмах, Валентина Юріївна; Ковальчук, Сергій Ігорович; Качаровський, Роман Євгенович; Василюк, Артем Олександрович; Олексюк, Вадим Сергійович; Судимак, Віталія Валеріївна (Видавнича група "Наукові перспективи", 2024)
Охарактеризовано та апробовано основні методики визначення випаровуваності, випаровування та евапотранспірації. Проаналізовано особливості місцевого клімату та багаторічний хід основних метеорологічних показників (температура атмосферного повітря, відносна вологість, кількість опадів, середньорічна температура повітря у теплий період, біологічна температура тощо). Визначено запаси вологи для умов суходолу, водного дзеркала та ріллі на території Копачівської ТГ.

T
Keywords: випаровування; випаровуваність; евапотранспірація; клімат; біологічна температура; кількість опадів; коефіцієнт водоспоживання; сільськогосподарська культура; територіальна громада; Копачівска ТГ; Луцький район; Волинська область; 911.3:330.15](477.82-72):379.8