Фізична терапія після ендопротезування кульшового суглобу - Качановська, Ангеліна; Гайдучик, Петро (My University, 2021)
У результатi проведення фiзичної терапiї пiсля ендопротезування у пацiєнтiв вiдмiтили позитивнi результати бiомеханiчних показникiв кульшового суглоба. Зменшився вияв або зовсiм зникли такi симптоми, як бiль та набряк оперованої кiнцiвки. Пiсля реабiлiтацiйних заходiв показники функцiонального стану оперованого суглоба i основних параметрiв ходьби значно покращилися. У хворих суттєво зрiс темп ходьби.