Географічна оцінка сучасного стану басейну р. Іква (Рівненська область) - Полянський, Сергій Володимирович; Скаржинець, Катерина Віталіївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі України, 2018)
У статті розглянуто сучасний стан басейну річки Іква, систематизовано та опрацьовано наявну гідрологічну інформацію щодо якості води річки у межах Дубенського району Рівненської області; охарактеризовано якість води річки Іква у межах Дубенського району за коефіцієнтом забрудненості; з’ясовано чинники антропогенового впливу на річку; досліджено зміни басейну Ікви за останніх 10 років. Покращення рівня життя залежне від наявності придатної для пиття води. Ця проблема завжди буде актуальною, оскільки з інтенсивним ростом міст, збільшенням споживчих запитів суспільства відповідно навантаження на водні об’єкти, особливо на річки, лише зростатиме.
Keywords: водні ресурси; басейн річки Ікви; поверхневі води; антропогенний вплив; джерела антропогенного впливу; 556.537+556.536+528.94