Фортеп’янні твори Лисенка в інтерпретації Олександра Козаренка - Коменда, Ольга Іванівна; Komenda, Olha I. (My University, 2013)
У статті докладно проаналізовано виконання Олександром Козаренком низки фортепіанних творів Миколи Лисенка. На основі спостережень за особливостями фактурних, композиційних, а також тембрових виконавських рішень визначено унікальність цієї інтерпретації як «зустрічі» інтонаційних ідей доби Лисенка та сучасності.
Keywords: інтонаційна ідея; процес інтонування; піаністичні прийоми; виконавська концепція; жанрово-виконавський нахил