Історія музеїв науки і техніки - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Історія музеїв науки і техніки» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на оволодіння знаннями про основні тенденції у становленні та розвитку музеїв науки та техніки в різних країнах світу та особливості цього процесу в Україні, а також про пам’ятки науки і техніки у музейних зібраннях як складові національної і всесвітньої культурної спадщини.
Keywords: музеї науки і техніки у світі; об’єкти науки і техніки у зібраннях музеїв; науково-технічне музейництво; науково-технічні музеї; музеї авіації, космонавтики та дослідження Всесвіту; військово-історичні музеї України та музеї спеціальних служб; морські та корабельні музеї України; музеї транспорту