Історія Волині - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна; Poniedielnyk, Larysa A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою курсу є спрямування навчання шляхом вибору основних проблем і тем з історії краю, на основі яких допомогти студентам опанувати окремі історичні поняття і категорії. Знання з історії Волині, соціально-політичного, економічного та культурного розвитку краю, надасть змогу студентам не лише краще орієнтуватися в житті, а й сприятиме в них вихованню патріотичних почуттів. Основні завдання: розкрити суть і значення соціально-політичних, економічних і культурних аспектів розвитку краю; проаналізувати поєднання теоретичної підготовки з історико-краєзнавчою роботою; висвітлити перегляд і аналіз сучасних процесів і становища краю та його місця в сучасному політичному житті держави та утворення світової історії.
Keywords: Волинь; Галицько-Волинське князівство; Луцьк; соціально-економічний розвиток; культурно-освітній розвиток