Кількісна оцінка динаміки умов зволоження Українського Полісся методами ДЗЗ - Фесюк, Василь Олександрович; Мороз, Ірина Анатоліївна; Кийко, Яна Петрівна (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дослідження зволоження України у 2010-2025 рр. виявило зростаючий дефіцит вологи, особливо в центральних і південних областях. Аналіз даних AIRS SSMI, MERRA-2 та GRACE (Giovanni NASA) підтверджує тенденцію до аридизації, що впливає на ґрунтову вологість і ризики пожеж.
Keywords: зволоження; рівень зволоження; дефіцит вологи; аридизація; вологість ґрунту; 911.2:528.8(477.41/.42