Використання інтернет-ресурсів на уроках інформатики в закладах загальної середньої освіти - Сергійчук, Богдан Іванович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У даній роботі розглядаються проблеми розробки, дослідження та впровадження шкільного сайту як дієвого інтернет-ресурсу для забезпечення процесу навчання та як ефективного інструменту для покращення освітнього процесу. Проаналізовано переваги використання сучасних інформаційних технологій в освітньому процесі та характеризуються можливості створення та впровадження інтерактивного та інформаційного веб-ресурсу для школи, хмарних технологій, зокрема в дистанційній формі навчання. Розглянуто технологію проектування та розробки веб-сайту закладу загальної середньої освіти, виділено вимоги та функціонал сайту, інтерактивні навчальні матеріали, завдання та онлайн-ресурси. Досліджується вплив шкільного сайту на підвищення зацікавленості учнів у навчанні, залучення батьків до процесу освіти та покращення комунікації між учасниками освітнього процесу. Розглядається як елемент використання інтернет-ресурсів вплив штучного інтелекту на розвиток критичного мислення учнів, їхніх аналітичних здібностей. Робота містить конкретні рекомендації та стратегію впровадження шкільного сайту на уроках інформатики з урахуванням сучасних тенденцій в галузі освіти та інформаційних технологій.
Keywords: інтернет-ресурси на уроках інформатики; розробка сайту; цифрові технології; освітній процес; дистанційне навчання; штучний інтелект; веб-сайт