Українська греко-католицька церква в Східній Галичині: громадсько-політична, культурно-просвітницька та господарська діяльність (середина ХІХ – початок ХХ ст.). - Рудянин, Іван Петрович; Rudianyn, Ivan P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Мета дослідження полягає у тому, щоб на основі вивчення широкого кола джерел, передусім архівних документів, наукової літератури, присвяченої окремим аспектам досліджуваної проблеми, з’ясувати роль та значення діяльності УГКЦ в контексті громадсько-політичного, культурно-просвітницького та господарського життя українців Східної Галичини другої половини ХІХ – початку ХХ ст.
Ukrainian Greek-Catholic church in the Eastern Galicia: public-political, cultural-educational and economic activities (middle 19-th – the beginning of the 20-th cent.
Keywords: Українська греко-католицька церква; духовенство; Головна руська рада; товариство «Просвіта»; кооперація; Ukrainian Greek-Catholic church; Metropolian A. Sheptytskyj