Малярські осередки на Волині періоду ренесансу в контексті розвитку мистецької спадщини України - Берлач, Олександр Павлович; Berlach, Oleksandr P. (Харківська державна академія дизайну і мистецтв, 2011)
Дослідження відображає основні історичні напрямки формування і розвитку малярських осередків на території Волинської землі, її мистецькі зв'язки, специфічні особливості. Research shows the main areas of historical formation and development of artistic centers in the Volyn land, its artistic connections specific features.
Painter cells on Volhynia of period of renaissance in the context of development of artistic legacy of Ukraine
Keywords: малярські осередки; brush cells; малярство; pantings; ікона; icons; мистецтво; art