Паразитарні інвазії людини в патогенезі респіраторних захворювань - Панасюк, Тетяна Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Робота присвячена вивченню особливостей біології основних збудників паразитарних інвазій як Ascaris lumbricoides, Toxocara canis, Gardia lamblia, Echinococcus granulous, Opistorchosis felineus. Описаний взаємозв’язок між інфікуванням даними паразитами та розвитком респіраторних захворювань. Обрахований рівень антитіл IgG до Toxocara canis, Ascaris lumbricoides у вибірці із 18 пацієнтів. Знайдено взаємозв’язок між рівнем антитіл IgG до Toxocara canis та Ascaris lumbricoides через коефіцієнт кореляції Пірсона.
Keywords: паразитичні інвазії; респіраторні захворювання; IgG