Міжнародний досвід ресурсоефективного виробництва на засадах циркулярної економіки - Красуля, Назарій; Krasulia, Nazarii (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Ресурсоефективність передбачає раціональне використання обмежених ресурсів Землі із здійсненням при цьому мінімального впливу на навколишнє середовище. Такий підхід дає можливість забезпечити більшу цінність, виробляти більше із зменшенням витрат. Флагманська європейська ініціатива щодо ресурсозбереження стала частиною стратегії «Європа 2020» для розумної, інклюзивної та сталої економіки, спрямованої на перехід до сталого зростання за допомогою ресурсоефективної та низьковуглецевої економіки. Основою ініціативи ресурсоефективності стала Дорожня карта до ресурсоефективної Європи, яка є основою для розробки та реалізації майбутніх дій та окреслює структурні і технологічні зміни заплановані до 2050 року. Комюніке Європейської Комісії «Towards a Circular Economy» спрямоване на перехід від лінійної економіки до циркулярної, де ресурси не просто видобуваються, використовуються та викидаються, а повертаються у подальше використання.
International experience of resource-efficient production based on circular economy
Keywords: низьковуглецева економіка; раціональне використання ресурсів; ресурсоефективність; ціркулярна економіка; 330:351