Практичний курс письмового перекладу: силабус нормативної навчальної дисципліни - Бєлих, Оксана Миколаївна; Бондарчук, Олена Юріївна; Лисецька, Наталія Григорівна; Пасик, Людмила Адамівна (My University, 2021)
Практичний курс письмового перекладу включає такі дисципліни: «Лексико-граматичні та семантико-стилістичні аспекти перекладу», «Медіапереклад», «Художній переклад», «Науково-технічний переклад». Перекладацька діяльність є пріоритетною вимогою у сфері інтелектуальної діяльності та міжкультурної комунікації. Практичний курс письмового перекладу входить до нормативних дисциплін навчального плану підготовки бакалавра за освітньо-професійною програмою «Мова і література (німецька). Переклад» та передбачає застосування перекладацьких навичок при перекладі текстів різних жанрів та у науковій діяльності. Предметом курсу є лексичні, граматичні, семантичні та стилістичні особливості перекладу, медіа-переклад, художній переклад та науково-технічний переклад.
Метою викладання навчальної дисципліни є детальне ознайомлення студентів із лексико-граматичними та семантико-стилістичними аспектами перекладу і вдосконалення теоретичної бази, необхідної для успішного формування й розвитку практичних навичок перекладацької діяльності в межах тестів різних жанрів, формування у студентів-бакалаврів розуміння поняття «медіатекст», ознайомлення їх з характерними рисами художнього, медійного та науково-технічного тексту. Засвоєння курсу сприяє також підготовці студентів до написання курсових і магістерських робіт та до проходження навчальної і виробничої перекладацької практики.
Keywords: Силабус нормативної навчальної дисципліни "Практичний курс письмового перекладу" підготовки бакалавра; Лексико-граматичні та семантико-стилістичні аспекти перекладу; Медіапереклад; Художній переклад; Науково-технічний переклад; Німецька мова; Спеціальність 035 «Філологія»; Освітньо-професійна програма «Мова і література (німецька). Переклад»