Населення України періоду “застою”: соціально-демографічний вимір - Савицька, Ілона Сергіївна; Savytska, I. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено особливості демографічних змін, що відбувалися в українському суспільстві в 1964– 1985 рр., та проаналізовано процеси, які визначали соціально-демографічну структуру населення.The author of the article highlights the demographic changes taking place in the Ukrainian society in 1964–1985 and analyzes the processes that determine the socio-demographic structure of the population.
Population of Ukraine Period of Stagnation: Socio-Demographic Dimension
Keywords: природний приріст; народжуваність; смертність; тривалість життя; “старіння нації”; міграція; natural increase; fertility; mortality; life expectancy; aging of the nation; migration