Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках математики за допомогою математичних софізмів - Швай, Ольга Леонідівна (Міжнародний гуманітарний дослідницький центр: Research Europe, 2024)
Розглянуто особливості активізації пізнавальної діяльності учнів ЗЗСО. Показано, що формуванню пізнавального інтересу учнів сприяють складові методичної системи, спрямовані на розвиток критичного мислення. Обґрунтовано методичну доцільність використання на уроках математики софізмів.
Keywords: Теорія і практика навчання; пізнавальна діяльність; пізнавальний інтерес; критичне мислення; софізм; 373.3/.5.016:51