Техноекологія - Караїм, Ольга Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У курсі лекцій викладено теоретичні основи техноекології, подано інформацію про головні чинники і характеристики антропогенного впливу на довкілля. Розглянуто основні технологічні процеси і виробництва, які створюють загрози для навколишнього природного середовища, а також запропоновано основні заходи охорони та попередження їх негативного впливу.
Рекомендовано для здобувачів освіти ЗВО спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» денної та заочної форм навчання, а також усіх хто вивчає проблеми пов’язані з впливом виробничої діяльності на стан довкілля.
Keywords: Теоретичні основи техноекології; головні чинники і характеристики антропогенного впливу на довкілля; основні технологічні процеси і виробництва; загрози для навколишнього природного середовища; основні заходи охорони та попередження негативного антропогенного впливу; 504.1(07)