Регіональна політика в системі територіальної організації закладів охорони здоров’я регіону - Базелюк, Ю. А.; Bazeliuk, Yu. A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглядаються особливості імплементації регіональної політики органів місцевого самоврядування у сфері побудови та функціонування територіальної організації закладів охорони здоров’я. Визначено основні принципи, заходи та механізми здійснення регіональної політики. Досліджено рівні впливу регіональної політики на формування територіальної організації закладів галузі. Розкрито ключовий зміст регіональної політики в межах медико-санітарного району. The main features of local authorities policy in sphere of creation and functioning of health care facilities territorial arrangement achieved. Determined key principles, measures and mechanism of regional policy implementation. Researched main level of regional policy influence on territorial arrangement formation. Revealed key content of regional policy within medical region.
Regional Policy in Systmen of Health Care Facilities Territorial Arrangement
Keywords: регіональна політика; заклади охорони здоров’я; територіальна організація; медичні послуги; regional policy; health care facilities; territorial arrangement; medical services