Діагностична практика - Гошовська, Дарія Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою діагностичної практики є: поглиблення теоретичних знань, які студенти отримали при навчанні у вузі; отримання навичок оперативного планування програми діагностичного обстеження у відповідності до побажань замовника; отримання навичок самостійного діагностичного обстеження в малих групах; перевірка здатності студентів-психологів до створення довірливих і продуктивних контактів з членами і керівниками малих груп. Основними завданнями є • опрацювання наукової та методичної соціально-психологічної літератури з питань теорії і практики психологічної діагностики; • ознайомлення із місцем практики, групою обстеження, керівником групи обстеження; • участь у проведенні прикладних психологічних досліджень, що здійснюються на базі практики; • формування вмінь та навичок професійної діяльності, оволодіння різноманітними методами і формами її здійснення, опрацювання прикладних алгоритмів вирішення конкретних психологічних завдань.
Keywords: діагностика; корекція