До питання про теоретичні аспекти категорії "зовнішньоекономічна політика держави" - Сищук, Андрій Артемович; Вітрук Т. А.; Syshchuk, Andrii A.; Vitruk T. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Аналіз напрямів, особливостей та проблем реалізації зовнішньоекономічної політики держави, її впливу на загальний стан національної економіки в умовах її відкритості передбачає з’ясування суті зовнішньоекономічної політики, її співвідношення з поняттям державного регулювання економіки та об’єктами такого регулювання. У вітчизняній економічній літературі існують різні трактування вказаних понять, що потребує їх подальшого теоретичного дослідження для розробки ефективних механізмів практичної реалізації.

The article deals with the theoretical sense of foreign economic policy of the state in the open economy conditions, which corresponds with the notion of state regulation of economy and the objects of such regulation. Ukraine’s economic literature has different interpretations of this notion, so it requires further theoretical analysis to make it an effective tool for practical use.
To the Question About Theoretical Aspects of the Foreign Economic Policy of the State Category
Keywords: зовнішньоекономічна політика; державне регулювання економіки; зовнішньоекономічні зв’язки; foreign economic policy of the state; state regulation of economy