Застосування проєктної методики для розвитку монологічного мовлення учнів базової школи - Романюк, Тетяна Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерську роботу присвячено актуальній проблемі пошуку та застосування сучасних методів і засобів розвитку монологічного мовлення, які дають змогу залучити здобувачів освіти до процесу формування мовної компетентності та мотивувати їх до навчання. Проаналізовано теоретичні основи проєктного методу навчання, зокрема встановлено зміст ключових понять, класифікацію проєктів, значення проєктного навчання у розвитку монологічного мовлення здобувачів освіти. Досліджено особливості методики викладання англійської мови та місце проєктного навчання у її структурі. Визначено методичні підходи до організації проєктного навчання на уроках англійської мови та проаналізовано навчально-методичне забезпечення проєктного навчання у закладі освіти. Сформовано та досліджено вибірку дослідження, учасники якої стали частиною практичної організації проєктного навчання на уроках англійської мови в базовій школі. Проведено дослідження розвитку монологічного мовлення учнів базової школи шляхом організації проєктної методики у здобувачів знань та обґрунтовано результати реалізації навчання із застосуванням проєктної методики. Сформовано підбірку проєктів для ефективного розвитку монологічного мовлення. Обґрунтовано проблеми та можливі шляхи покращення застосування проєктної методики для розвитку монологічного мовлення здобувачів знань базової школи.
Keywords: метод проєктів; проєктне навчання; проєктна методика; монологічне мовлення