Диверсійний рух на північно-східних теренах Другої Речі Посполитої в 1924 р. - Разиграєв, Олег Володимирович; Razyhraiev, Oleh V. (Волинський краєзнавчий музей, 2014)
Рецензоване дослідження польського історика, професора Вроцлавського університету, Піотра Ціхорацького присвячене трьом найбільшим диверсійним актам, здійсненим за підтримки радянських спецслужб на північно-східних теренах міжвоєнної Польщі в 1924 р., а саме: нападу в ніч з 3 на 4 серпня на повітове містечко Столбці Новогрудського воєводства (нині – Мінська область Республіки Білорусь (РБ); атаці 24 вересня на пасажирський потяг неподалік залізничної станції Ловча Поліського воєводства (тепер – Брестська область РБ); нападу 3 листопада на потяг в районі залізничної станції Лісова Новогрудського воєводства (нині – Брестська область РБ).
Keywords: Польща; Білорусь; диверсія; комунізм