Морфологія і анатомія вищих рослин. Ч. 1. Клітина рослин - Волгін, Сергій Олександрович; Прокопів, Андрій Іванович; Volgin, S. O.; Prokopiv, A. I. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2001)
У першій частині навчального посібника викладено коротку історію вивчення рослинної клітини, сучасні відомості про її будову на мікро- та ультраструктурному рівні, пояснено функції частин клітини та їх роль в метаболізмі, механізми об’єднання рослинних клітин у тканини, типи поділу клітин та їх диференціацію у багатоклітинному організмі. Для студентів біологічних спеціальностей університетів.
Keywords: морфологія; анатомія; клітина; рослина; morphology; anatomy; cell; plant