Методичні рекомендації до написання й оформлення бакалаврських робіт зі спеціальностей 106 Географія (освітньо-професійна програма: Географія), 103 Науки про Землю (освітньо-професійна програма: Гідрологія) - Фесюк, Василь Олександрович; Павловська, Тетяна Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Завершальним етапом навчання студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальностями 106 Географія (освітньо-професійна програма: Географія), 103 Науки про Землю (освітньо-професійна програма: Гідрологія) є підготовка випускної кваліфікаційної роботи та її захист (державна атестація). Випускна кваліфікаційна робота (ВКР) – це вид наукової роботи, який дає можливість виявити рівень наукової підготовки студента з означеного фаху. Виконання ВКР та її захист перед Державною екзаменаційною комісією (далі – ДЕК) є перевіркою підготовки фахівця до самостійної діяльності з обраних спеціальності та освітньо-професійної програми, його здібностей самостійно аналізувати стан проблем у певній галузі знань, розробляти необхідні пропозиції. Виконання бакалаврської роботи повинне ґрунтуватися на фондових матеріалах установ та організацій за місцем проходження виробничої чи переддипломної практик. Випускна бакалаврська робота – самостійно виконана робота студента, яка свідчить про його вміння працювати з літературою, узагальнювати та аналізувати фактичний матеріал, користуватися загальнонауковими й спеціальними методами, комп’ютерними інформаційними технологіями, застосовувати теоретичні знання й практичні навички, отримані під час оволодіння відповідною освітньо-професійною програмою; має елементи наукового дослідження. Під час виконання бакалаврської роботи студент вчиться суворо дотримуватися логічної послідовності викладення матеріалу, практично використовувати набуті знання, аналізувати теоретичні положення, обґрунтовувати висновки та рекомендації. Навчально-методичне видання призначене для надання методичної допомоги студентам-бакалаврам кафедри фізичної географії з підготовки, виконання, оформлення та захисту випускної кваліфікаційної роботи. Для студентів денної форми навчання, які здобувають рівень вищої освіти „Бакалавр” за спеціальностями 106 Географія і 103 Науки про Землю.
Keywords: організація написання бакалаврської роботи; вимоги до структурних елементів бакалаврської роботи; вимоги до оформлення бакалаврських робіт; структура бакалаврської роботи; випускна кваліфікаційна робота; 001.89:91(072)