Класифікація товарних бірж України - Стрішенець, Олена Миколаївна; Савчук, Роман О. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Перехід економіки України до ринкових відносин супроводжується кардинальними змінами, особливо в сфері обігу. Одним з основних елементів сфери обігу ринкової економіки є біржі. Розвиток біржової торгівлі протягом тривалого періоду призвів до появи великого різноманіття видів товарних бірж. Щоб краще розуміти особливості функціонування та призначення бірж слід розглянути їх суть через класифікацію.
Керівник - Стрішенець Олена Миколаївна, д.е.н., професор.
Keywords: біржа; товарна біржа