Становлення і розвиток мережі природно-заповідного фонду Дубенського району Рівненської області - Фідзіна, Катерина Валеріївна; Карпюк, Зоя Костянтинівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Одним із пріоритетів державної політики України у сфері охорони довкілля, екологічно збалансованого соціально-економічного розвитку є збереження багатства і різноманітності природної спадщини, невиснажливе використання природних ресурсів. Дотримання принципу збалансованого природокористування передбачає збільшення площ територій з природним станом ландшафту – розширення мережі природно-заповідного фонду, подальшу розбудову різнорівневих екомереж.Метою дослідження є аналіз структури, етапів становлення, просторового поширення, показників якості мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду Дубенського району Рівненської області.
Keywords: природно-заповідний фонд; природоохоронна територія; Дубенський район; Рівненська область; природоохоронна мережа