Оркестровий клас - Кучерук, Володимир Феофілович; Kucheruk, Volodymyr F.; Олексюк, Ольга Миколаївна; Oleksiuk, Olga M.; Кучерук, Надія Петрівна; Kucheruk, Nadiya P. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
Основою навчального посібника “Оркестровий клас” є оркестрові твори, інструментовані авторами навчальної книги. Це – інструментальні твори для оркестру українських народних інструментів та вокальні твори в супроводі оркестру. Запропоновані оркестрові партитури різноманітні за стилем, структурою, фактурою, складністю вивчення та виконання. Навчальний посібник рекомендований для студентів вищих навчальних закладів мистецької освіти в Україні. The orchestral works, instrumented by the authors of the course book, are the basis of the course book "Orchestral Class". These are the instrumental works for Ukrainian national instruments orchestra and the vocal works accompanied by orchestra. The offered orchestral scores vary in style, structure, texture, complexity of studying and performance. The course book is recommended for the high school students in Ukraine specializing in art education.
Orchestral class
Keywords: оркестровий клас; інструментальні твори; оркестр; оркестрові партитури; оркестрове мистецтво; струнно-щипкова; струнно-смичкова; полька; кобзова група; національний оркестр; інструментування; інструментознавство; основи диригування; музичний слух; ансамблева гра; читання нот; концертний репертуар; народні музичні інструменти; українські народні інструменти; діапазон, стрій