Військовий чинник в націоналістичному русі Харківщини та Волині: порівняльний аналіз - Труш, В’ячеслав; Trush, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У цій розвідці розглянуто роль військового чинника в українському націоналістичному русі Харківщини та Волині. Висвітлено причини формування українських військових підрозділів, особливості та спільні риси українського визвольного руху Харківщини та Волині. У праці використано раніше не публіковані матеріали радянських архівів. This article is devoted to the study of military factor in Ukrainian nationalist movement of the Kharkiv region and Volin region. The basic indicators of causes formation military detachments, specificity and identical charasteristics of the Ukrainian liberation movement in the Kharkiv region and Volin region. In this article used unpublished before soviets archive’s materials.
The Military Factor in Ukrainian Nationalist Movement of the Kharkiv Region and Volin Region: the Comparative Analysis
Keywords: військовий чинник; український визвольний рух; військові підрозділи; Харківщина; Волинь; military factor; Ukrainian liberation movement; military detachments; Kharkiv region; Volin region