Лексичний мінімум з англійської мови: навчально-методичні матеріали для студентів факультету іноземної філології (рівень Upper-Intermediate) - Вербицька, Анна Едуардівна; Гончарук, Світлана Вікторівна; Крисанова, Тетяна Анатоліївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчально-методичні матеріали з англійської мови призначені для студентів факультету іноземної філології, які навчаються за підручником New Language Leader видавництва Pearson, що відповідає рівню володіння мови B2+. Вони містять систематизований лексичний матеріал з 12 тем навчального курсу, а саме “Communication”, “Transport”, “Sport”, “Literature and Film”, “Environment”, “Medicine”, “Architecture”, “Globalization”, “Art”, “Psychology”, “Culture”, “Technology”. Лексичний мінімум побудований за тематичним принципом і включає слова різної частиномовної приналежності, словосполучення, ідіоматичні вирази, фразові дієслова, що дозволяє презентувати диференціацію лексики з точки зору якісної характеристики слів. Використання лексичного мінімуму в процесі вивчення дисципліни «Основна іноземна мова» розвиватиме у студентів уміння застосовувати англійську мову як засіб професійного спілкування та міжкультурного обміну.
Keywords: лексика; B2; англійська мова; Upper-Intermediate; переклад